Sıkça Sorulan Sorular

Demo süresi 14 gündür. Bu süreç tamamen ücretsizdir.

Evet Kullanabilir. Mikro, küçük, orta ve büyük olmak üzere her ölçekte işletme ve kurum bu programdan faydalanabilir. Değişkenlik gösteren ihtiyaçlarınız ve entegrasyon talepleriniz ayrıca analiz edilip geliştirme yapılabilir.

Evet Uygundur. Danışman firmalara büyük kolaylıklar sağlar. Hizmet kalitenizi artırır. Zaman tasarrufu sağlar. Tüm müşterilerinizi tek platformdan takip edebilirsiniz.

Hayır Gerekmiyor. A-İSG tamamen web üzerinde çalışabilen bir yazılımdır. Kurulum gerektirmez. Bilgisayarınıza e-imza işlemleriniz için gerekli olan A-İSG E-İmza Aracı haricinde bir yazılım kurmanıza gerek yoktur.

Evet, A-İSG çoklu lokasyon ve birden çok şube desteklemektedir.

A-İSG E-REÇETE yazılımının en büyük farkı bilgisayarınız yanınızda olmasa bile e-reçete oluşturabilmenize imkan vermesidir. İnternet bağlantısı olan bilgisayar, akıllı cep telefonu veya tabletinizi kullanarak e-reçete oluşturabilirsiniz.

E-Reçete kullanımında bir zorunluluk olan E-İmzalama işlemi, bilgisayarınıza takılı e-imza cihazınızı A-İSG kullanıcı adınızı ve parolanızı girdiğiniz takdirde, akıllı telefonlarınızda kullanacağınız bir web tarayıcısı aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. E-Reçete işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için ayrıca A-İSG Mobil uygulaması da geliştirilmektedir. A-İSG Mobil uygulaması Android platformu için test aşamasındadır ve çok yakında hizmete sunulacaktır. İOS platformu için ise geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

İşyeri hekimlerinin İSG-KATİP üzerinde hizmet verdiği firmalardaki çalışanlara ilaç reçetesi yazabilmeleri için 01.01.2018 tarihi ile bir E-Reçete uygulaması kullanmaları gerekmektedir.

Evet. A-İSG E-REÇETE uygulaması aynı işyerinde çalışan birden çok işyeri hekim hesabını desteklemektedir. İşyerine ait ilk hesabı oluşturan hesap sahibi, yeni hekim hesapları oluşturabilir, yeni hekim hesapları da lisans satınalma sonrası hemen kullanmaya başlayabilir.

İşyeri hekimleri e-reçete dahil, yaptıkları tüm iş ve işlemlerde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na karşı sorumludurlar.
Bakanlığın 02.10.2017 Tarihli ÇSGB İSG Genel Müdürlüğü İSG-KATİP Duyurusu'ndan da anlaşılacağı üzere; işyeri hekimleri, e-reçete yazma konusunda sadece ÇSGB’na karşı sorumludurlar.

- Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankası Veri Tabanında Kayıtlı Olmak
- İSG-KATİP Sisteminde Geçerli İşyeri Hekimliği Sertifikası Sahibi Olmak
- İSG-KATİP Sisteminde Onaylı Bir İşyeri Hekimliği Sözleşmesi Olmak

- Tesis Kodu Tanımlanmış Olmak
- Elektronik İmza Sahibi Olmak
- SGK Medula Şifresi Sahibi Olmak
- Branş Kodu Tanımlanmış Olmak

5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre E-imza;
"Başka bir elektronik veriye eklenen veya başka bir elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi ifade eder."
- E-imza, ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir.
- E-imza, elektronik işlemlerde gönderilen bilginin yolda değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkâr edilemeyeceğini garantiler.
- E-imza elektronik ortamda gerçekleşen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantiler.
- E-imza gerçek kişiler adına oluşturulur. Kurum adına E-imza oluşturulamaz.

Evet. İBYS için gerekli veri de aynı e-reçetede olduğu gibi imzalanarak ÇSGB'na gönderilecektir.